Kérdése van?
Hívjon bizalommal!
+36 20 457 60 90
H-P: 8:00 - 18:00, Szo: 8:00 - 12:00
Érdemes-e WIFI-s klímát választanom?

Érdemes-e WIFI-s klímát választanom?

// 2022.07.21.

Egyre több klímaberendezés rendelkezik gyárilag beépített WIFI egységgel, de még mindig találunk opcionálisan kérhető WIFI egységgel szerelt modelleket is. Miért jó, ha van WIFI modul a klímában? Kell-e ez mindenkinek? 

Háztartási gépeket azért vásárolunk, hogy kényelmesebbé tegyék az életünket, hiszen elvégzik helyettünk a sokszor macerás, időigényes munkákat. Az így felszabadult időben pedig egyéb teendőinkkel foglalkozhatunk.

Ma már senki sem lepődik meg, ha időzítő funkció van egy mosógépben, mosogatógépben vagy kávéfőzőben. Ezekkel az egyszerű, óraszerkezetszerű modulok segítségével beállítható, hogy mire hazaérünk készen legyen a mosás, mosogatás vagy egy forró kávé.

A következő szint a WIFI megjelenése, amelynek segítségével távolról bármikor ránézhetünk eszközeink állapotára, ki/bekapcsolhatjuk azokat.

Az időzítővel ellentétben az okosklíma funkciók megjelenésével növelhető a rugalmasság. Hiszen gondoljunk bele! Mi van, ha dugóba kerültünk, vagy bármilyen váratlan esemény miatt órákkal később érünk csak haza? Addigra az időzítővel ellátott eszköz már rég végzett a programjával, vagy éppen a klíma teljesen lehűtötte a helyiséget. 

Az okos funkciók segítségével tényleg bármikor, bárhonnan elindíthatjuk az eszközöket, így nagyobb szabadságot nyújt a felhasználó számára.

Szükséges-e mindenkinek a WIFI-s klíma?

Erre az a válaszom, hogy nem, egyáltalán nem szükséges mindenkinek a WIFI-s klíma. Első lépésként, fel kell mérni az igényeinket. Szeretnénk-e ezt a kényelmi funkciót egyáltalán használni? Látjuk-e az értelmét? Mert valljuk be, sokan még az időzítő funkciókat se használják az egyes eszközökön, és nem hanyagságból. Egyszerűen nincs rá szükségük. 

Sokszor olvasni olyan visszajelzéseket, hogy néhány alkalommal használták az okosklíma funkciókat, de aztán soha többé.

Ha tehát olyan klímaberendezést néztünk ki, amelynél opcionális a WIFI modul, akkor mérlegeljük, hogy nekünk tényleg szükségünk van-e erre a funkcióra, és ne adjunk ki felesleges tízezreket egy olyan kényelmi funkcióért, amit talán soha nem is fogunk használni.

Kiknek lehet mégis ideális a WIFI-s klíma?

Elsősorban azok számára lehet tökéletes választás egy WIFI-s klíma, akik nem csak hűtenek, de fűtenek is a klímájukkal és nincs más fűtési megoldás. Tipikusan ilyenek a nyaralók, hétvégi házak. Itt bizony nagyon jól jöhet az érkezésre időzített kellemes hideg/meleg helyiség.

A WIFI-vel vezérelhetőség az idegenforgalom területén, Airbnb-s lakások, panziók esetében biztosítja a tulajdonos számára a klíma feletti kontrollt. Így a vendégtől függetlenül szabályozhatjuk, ki és bekapcsolhatjuk a klímaberendezést, ezáltal költséget csökkenthetünk vagy megszüntethetjük a már üres lakás felesleges hűtését, fűtését.

WIFI nélküli Hisense klímaberendezések

LG Silence WIFI nélküli klímaberendezések

Címkék:

Hívj bizalommal, segítünk!