Kérdése van?
Hívjon bizalommal!
+36 20 457 60 90
H-P: 8:00 - 18:00, Szo: 8:00 - 12:00

Klímaszerelés Miskolcon, Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves megyében és Budapesten

Vállaljuk klímaberendezések telepítését Miskolcon, Egerben, Budapesten és vonzáskörzetükben.

Klímaszerelés Miskolcon, Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves megyében és Budapesten

Klíma alapszerelés

Klíma alapszerelésnek hívjuk azt a szerelési távolságot, aminél még nem számolnak fel a cégek további szerelési díjat. Egy alapszerelés általában 2-3 m klímacsövet, dekor csatornát, kondenzvíz csövet, kültéri tartó konzolt, elektromos kábeleket, tartalmaz valamint egy főfal átfúrását és a rendszer teljes szerelési beüzemelési költségét tartalmazza.

Az alapszerelési díj felett az elszámolás alapja a méterenkénti csövezési távolság, valamint az egyéb járulékos költségek. Külön díjazása van annak, ha a kondenzvizet a klíma csövekkel ellentétes irányba kell vezetni, ez vonatkozik az elektromos kiépítésre is. További költségeket jelent, ha több válaszfalon keresztül kell a klímacsöveket vezetni, ha nagyobb szerelési magasság, ha a kültéri egységet tetőre kell szerelni vagy állványozási, alpinista munka szükséges.

Split klímák szerelésénél, főleg ha a kültéri és beltéri egységek között nagyobb a távolság sajnos a csatorna elhelyezése nem túl esztétikus. A kondenzvíz elvezetés miatt a klíma csatornákat nem lehet felfelé vezetni, hacsak nem vezetjük külön nyomvonalon a kondenzvizet, de ez akkor még egy cső megjelenését eredményezi.

A klíma alapszerelés ára nálunk 80.000Ft.

Az alapszerelés nálunk az alábbiakat tartalmazza:

 • 3m (folyóméter) szigetelt réz csövet
 • 3m kondenzvíz elvezetést
 • 3m elektromos vezetéket
 • elektromos betáp elvezetését a legközelebbi konnektorig 3m–ig
 • kültéri egységhez fali tartó konzolt
 • 1db tégla falfúrást 50cm falvastagságig
 • 3 m kábelcsatornát
 • munkadíjat
 • kiszállást
 • és minden egyéb szükséges szereléket (csavarok, tiplik, szigetelőanyagok, villásdugó,érvéghüvely, stb.)

Mennyi idő a klíma beszerelése?

A legtöbb esetben egy oldalfali inverteres split klímát, amely lakossági felhasználásra készült 3,5-4 óra alatt lehet teljesen beépíteni. A helyszín adottságaitól függően ez viszont lehet több is.

Hívj bizalommal, segítünk!

A klímatelepítés menete

 • Útban lévő bútorok, műszaki cikkek, egyéb lakásfelszerelés elpakolása és letakarása. Szerszámok, szerelési anyagok, és a klíma bepakolása a munkaterületre.
 • A klíma beltéri és kültéri egység, illetve a villamos betáplálás és a kondenzvíz elvezetés pontos végleges helyének megbeszélése.
 • A beltéri egység alaplap felfúrása, faláttörés(ek) és a kondenzvíz csövek-vezetékek nyomvonalának kiépítése (kábelcsatornázás vagy vésés)
 • Beltéri egység bekötése, hűtőköri csövezés, kondenzvíz elvezetés, és az elektromos betáplálás kiépítése. Faláttörések kiszigetelése purhabbal.
 • Kültéri tartókonzol felfúrása, kültéri egység felrakása és rögzítése, hűtőköri és elektromos bekötése. Kondzenzvíz cső(vek) kiépítése.
 • Szakszerű beüzemelés nyomáspróbával, a klíma hűtőközeg elszivárgását és a klímaberendezés károsodását megelőzendő.
 • Összepakolás, takarítás, klíma és a kábelcsatornák letisztítása, az esetlegesen elhúzott bútorok visszaállítása.
 • Jótállási jegy kitöltése, számlák átadása, használati tudnivalók ismertetése.

Ki szerelhet klímát?

Az Európai Unió és a Kormány a környezetszennyezés valamint az üvegház hatású gázok visszaszorítása érdekében 2015-től egy egyedi szabályozás léptetett életbe a klímaberendezések értékesítésével és beszerelésével kapcsolatban.

A 14/2015. (II. 10.) Korm. rendelet a fluortartalmú üvegházhatású gázokkal és az ózonréteget lebontó anyagokkal kapcsolatos tevékenységek, végzéséről annak szabályozásáról rendelkezik.

Mivel a légkondicionáló berendezések üvegház hatású gázokat tartalmazna ennek kibocsájtásának visszaszorítása érdekében a kormány, jelentős intézkedéseket tesz.

A rendelet értelmében csak és kizárólag olyan vállalkozás végezhet klímaszerelési és értékesítési tevékenységet, aki rendelkezik a szükséges képesítéssel, felszereléssel és regisztrálva van a Nemzeti Klímavédelmi Hatóságnál. Abban az esetben, ha a vállalkozás vagy szerelő nem rendelkezik a megfelelő képesítéssel, nem szerelhet, és nem helyezhet üzembe klímaberendezést. Részletesebb információkat az alábbi honlapon talál http://nkvh.kormany.hu/

A rendelet azonban nem tiltja a klíma berendezés megvásárlását, így Ön megvásárolhatja a kiszemelt terméket, de csak szakember építheti azt be.

Mi vállaljuk meglévő klímaberendezések utólagos telepítését is.