Kérdése van?
Hívjon bizalommal!
+36 20 457 60 90
H-P: 8:00 - 18:00, Szo: 8:00 - 12:00

Helyszíni felmérés

Mielőtt bármihez is hozzákezdenénk, rendkívül fontos a helyszíni felmérés elvégzése. Hiszen minden lakás más és más. Fontos számunkra megismerni a hely adottságait, különös képpen az elektromos hálózatot. Tudnunk kell, hogy milyen állapotban van az épület elektromos hálózata, mit bír el, hol lehet áromhoz jutni és mekkorák a biztosítékok, stb. Továbbá a kültéri és beltéri egységek elhelyezését is számtalan tényező befolyásolhatja. Fontos, hogy olyan helyet találjunk, ami hőtechnikailag is és egészségügyileg is megfelelő.

Miért fontos az ingyenes klíma felmérés?

Klíma karbantartás Miskolc, Eger, Budapest, Kazincbarcika, Ózd, Mezőkövesd, Tiszaújváros, Tiszafüred, Mezőcsát területén és vonzáskörzetében Pénzt lehet megtakarítani a helyszín ismeretével, ha pontosan megállapítható, mekkora üvegezett felület van, mennyire süti a nap, ha esetleg tetőtérben kell felszerelni a készüléket stb. Ezen tényezők mindegyike befolyásolja, hogy milyen teljesítményű klímakészülékre lesz szükségünk – esetleg milyen módon lehet megoldani, hogy elég legyen egy kisebb teljesítményű berendezés is.

A leendő klímatulajdonosokkal a klíma felmérés alatt meg kell ismertetni azokat a lehetőségeket, amiket a klímakészülék a hűtésen kívül tudhat.

Fontos, hogy erről beszéljenek a szakemberrel, mert lehetnek olyan szolgáltatásai a berendezésnek, ami az egyik felhasználónál nagyon lényeges, pl. allergén anyagokra érzékenyeknél a szűrők előtérbe kerülnek, másokat viszont teljesen más tulajdonság vonz, mint pl. a külalak.

Fontos látni a lakás berendezési tárgyait, hol, milyen bútor, fénykép stb. található, Olyan helyet keresünk, ahol, ha esetleg bútort cserélünk, akkor sem lesz útban a beltéri egység. Ilyen szempontból legjobb az ajtók feletti rész. A klímaszerelés költségeit csökkenteni lehet a kültéri és a beltéri egység közötti távolság csökkentésével, illetve optimalizálásával. Erre és ennek lehetőségére is a klíma felmérés nyújt lehetőséget.

Törekedni kell arra is, hogy a beltéri egység ne kerüljön olyan terület fölé, ahol sokat ülünk, mert ha mindig alatta tartózkodunk az könnyen okozhat vállízületi problémákat. Célszerű elkerülni azt is, hogy szembefújjon a gép, a legtöbb embert zavarja, a szemnek pedig veszélyes is lehet, ha folyamatosan felé áramlik a levegő, mintha széllel szemben menne. Természetesen ezekre megfelelő elhelyezéssel, és a terelőlapátok beállításával szakemberünk megtalálja a legjobb megoldást.

Klíma felmérés hiányában sokan jártak már úgy, hogy egy internetes áruházban az általuk vélt legjobb árú klímát megrendelték, majd egy helyi szakival felszereltették a félmilliós bőr ülőgarnitúra fölé, aztán bosszankodtak, hogy a beltéri egység burkolata hullámos, 2-3 centiméternyire eláll a faltól, hogy ronda. Az csak 2-3 év elteltével derül ki, hogy a gagyi műanyagból gyártott burkolat, ami új korában vakító fehér volt, besárgul, esetleg hajszálrepedések keletkeznek rajta. Így könnyen válhat mindennapi bosszúság tárgyává, ellenséggé, hiszen a pillantásunk gyakran téved majd a nem igazán esztétikus „szobadíszünkre”. A kültéri egység hasonlóan vérnyomás emelkedést okozhat, ha 1-2 év után leválik a burkolatról a festék, vagy egyre hangosabban zörög, hörög a gép működés közben. Ha meghibásodik a készülék, a webáruházat sokszor hiába üldözzük a garancia miatt, a szaki meg csak a szerelésért vonható felelőségre, hiszen a gépet nem ő hozta.