Kérdése van?
Hívjon bizalommal!
+36 20 457 60 90
H-P: 8:00 - 18:00, Szo: 8:00 - 12:00

Klíma gyártók

Klíma választás előtt állva azzal szembesülhetünk, hogy a piacon számtalan márka közül választhatunk, és nehéz lehet eligazodni a sok-sok lehetőség között. Ennek a cikknek a célja, hogy a Magyarországon elérhető legfontosabb klíma márkákat bemutassuk, így segítséget adjunk abban, hogy mindenki az igényeihez legközelebb álló gyártótól tudjon készüléket választani.

Fontos leszögezni, hogy az egyes gyártók termékpalettáján nagyon eltérő minőségű és kategóriájú klímákat találhatunk, vagyis egy közepes kategóriájú kínai gyártó drágább készüléke akár jobb színvonalú lehet, mint egy prémium japán márka belépő szintű modellje.

Egy drágább eszköznél manapság szolgáltatásszerűen kell gondolkodni a beszerzés kapcsán, hiszen a későbbiekben az üzemeltetéshez folyamatos szakszerű karbantartásra és esetleges javításokra is szüksége lesz. Ehhez könnyen érvényesíthető, hosszú időre szóló és valódi értéket képviselő garanciát, a márkát és típusokat ismerő szerelőket, illetve megfelelő alkatrészellátást kell biztosítani, ami direkt vagy indirekt módon összefügg egy adott márka színvonalával is.

A magasabb színvonalat képviselő márkáknál gyakran nem csak forgalmazói, hanem gyári garanciáról is beszélhetünk. Egy jó márkához megfelelő disztribútori és szervízhálózat is rendelkezésre áll, hiszen ezeknek köszönhetően az elromlott berendezések záros határidőn belül gyári vagy jó minőségű utángyártott alkatrészeket kaphatnak megfelelő áron, és a javításokat is el tudják végezni a szükséges ismereteket megszerzett szerelők (mert bizony minden típusnak vannak sajátosságai).

Az ikonokra kattintva bővebb információhoz juthat az egyes gyártókról.

Röviden az általunk forgalmazott klíma gyártókról

Ha csak pár mondatban kellene megfogalmazni az általunk forgalmazott gyártókról alkotott véleményeket.

Fisher: A Fisher Klíma amerikai székhelyű cége európai mérnökök által megtervezett klímaberendezéseket forgalmaz. A termékek 1999 óta ismertek Magyarországon és ezen idő alatt körülbelül 50 ezer berendezést telepítettek úgy, hogy a meghibásodások aránya az 1%-ot sem érte. A termékekre a forgalmazó 1+5év garanciát ad.

Midea: Az 1968-ban alapított Midea mára az egyik legnagyobb gyártóvá nőtte ki magát világszerte a háztartási cikkek és a klímaberendezések piacán. A 40 éves folyamatos fejlődés eredményeként 2011-ben elérte a 22 milliárd dolláros összbevételt. Ennek eredményeképpen több mint 150,000 munkahelyet hozott létre Kínában, és a világ számos más országában egyaránt. 5 év garanciával.

Gree: Bár a Gree márkanév még csak a klímatizálásban jártasabb szakembereknek ismerős idehaza, a kínai cég a világ egyik legnagyobb légkondicionáló gyártó vállalata. Sikerük titka, hogy a márkás termékekkel vetekedő minőséget lényegesen olcsóbban kínálják a konkurenciánál. Nyugodt szívvel ajánljuk a Gree klímákat bárkinek akár otthoni, akár irodai, munkahelyi felhasználásra, 10 év garanciával.

Syen: A Syen készülékek magyarországi forgalmazója több mint 15 év sikeres múlttal rendelkezik, és vezető szerepet tölt be a hazai klíma piacon. A legfontosabb számunkra fogyasztóink teljes körű kiszolgálása és maximális elégedettsége. Épp ezért biztos műszaki háttérrel is a rendelkezésére állunk, és az alkatrész utánpótlás folyamatos és megbízható, 5 év garanciával.

Daikin: A levegő létezésünk alapeleme, és a védelmében betöltött szerepünk fontossága egyre nő. 1924 óta páratlan szenvedéllyel dolgozunk a levegő kezelés folyamatos kihívásain, hogy a légkondicionáló berendezések vezető gyártójává válhassunk. Innovatív technológiáinkkal, egyedülálló termékeinkkel és teljes klímaszabályozási megoldásainkkal komfortos és fenntartható beltéri környezet létrehozására törekszünk a világ minden táján. 3 év garanciával.

Fujitsu: Nagyon megbízható, rendkívül kifinomult klímák és extra hosszú élettartam, kevés meghibásodás jellemzi a Fujitsu klímákat. Hosszú ideje a hazai paicon jelenlévő gyártmány és szívesen is ajánljuk az ügyfeleknek. Kiemelkedő fűtési megbízhatóság és tulajdonságok jellemzik! A felhasznált polimereik elsőosztályúak, még egy régebbi modell esetében sem látható változás, nem sárgulnak meg mint az olcsóbb márkák műanyagjai, a kültéri egységben sem romlanak a műszaki állandók, az évek múlásával is csendesen teszi a dolgát. A Fujitsu klíma értékesítés terén jelenleg közel 40 országban piacvezető. Ennek a népszerűségnek a magyarázata a kitűnő minőség, a kedvező ár-érték arány, a könnyű telepíthetőség, a széles modellválaszték, a tartósság és nem utolsó sorban az egyes berendezésekre vállalt 10 éves garancia.(évente 2db kötelező karbantartással)

Panasonic: A Panasonic légkondicionálók kiemelkedő elismertségre tettek szert a világ minden táján. Masszív kialakításuknak köszönhetően hosszú éveken át zavartalanul gondoskodnak a helységek kényelmes hőmérsékletéről. A Panasonic hisz abban, hogy ebben rejlik a légkondicionálók legfőbb értéke. Éppen ezért a berendezéseket különféle szigorú vizsgálatoknak vetik alá. 3+2 év garanciával.

Mitsubishi: Csúcsminőségő klímakészülékek 3 év garanciával

RCOOL: Az RCOOL termékek egyedi otthoni importőre a ROTOVILL Kft. Az RCOOL márkanév alatt megjelenő termékek kiemelkedő magas technológiai színvonalú képviseletét, amely 100% -ban a szakemberek visszajelzései és igényei alapján kerültek bevezetésre. Az RCOOL termékpalettáján megtalálható rendszerek elegáns megjelenése és sokoldalúságuk mellett, a piac legcsendesebb modelljeivel kínál megoldást mind hűtési, mind pedig fűtési feladatokra 3+2 év garanciával.

Toshiba: A Toshiba klímák megbízhatóak, csendes működés jellemzi őket, és az esztétikus megjelenésüknek is köszönhetően népszerűek a lakossági klímák piacán.

LG: Az LG kínálatában több rendkívül jó paraméterekkel rendelkező készülék van, melyekre az energiatakarékos, környezetbarát működés jellemző.

Samsung: A Samsung klímákra jellemző az esztétikus, designos formavilág, és az innovatív megoldások. Azonban sajnos volt egy időszak, amikor nagyon sok hiba jellemezte a Samsung klímákat, ezért Magyarországon az utóbbi időben igencsak lecsökkent a piaci részesedésük.

Hisense: A Hisense gépekre jellemző a kitűnő anyaghasználat, a megbízható, csendes működés, és a praktikus extra funkciók. Mivel árban magasabb a hasonló kategóriájú készülékekhez képest, ezért a nagy áttörés még várat magára.